Brokoliyi taptaze tutmanın püf noktalarını öğrenin. Brokoliyi doğru bir şekilde nasıl saklayacağınızı ve kötüye gitmeye başladığını nasıl anlayacağınızı keşfedin.
Son dönemlerde brokoli ile yapabileceğimiz birbirinden şahane tarifleri keşfettikçe brokoli mutfakta vazgeçilmez bir sebzemiz oldu. Ancak brokoliyi taptaze ve lezzetli tutmak bazı özen gerektirir.
Beslenme uzmanları, brokoliyi saklamadan önce iyice yıkamanızı ve aşırı nemden kaçınmak için iyice kurulamanızı önerir. Ardından, brokoliye biraz nefes alma alanı vermek için delikli bir torbada saklamayı tercih etmeli, eğer delikli torbanız yoksa, büyük bir plastik torbaya gevşek bir şekilde sarabilir ve ağzını açık bırakabilirsiniz. Brokoli, sebzelik çekmecesinde üç ila beş gün arasında en iyi tazelikte kalır.
Brokolinin bozulduğunu nasıl anlayabilirsiniz? Çiçeklerde sarı veya kahverengi lekeler, bozulmaya işarettir. Gövde gevşek hissettirdiğinde de kötüleşiyor demektir. Ayrıca, çiçeklerde veya gövdede beyaz veya siyah lekeler görüyorsanız, bu küf belirtisi olabilir ve tüketmemeniz gerekebilir. Brokoli kötü kokuyorsa, onu atmalısınız.
Eski sapları canlandırmak için uygulanan bir yöntem: Eğer brokolide küf veya kötüleşme belirtileri görmüyorsanız, sapın ucundan yaklaşık yarım santim kesip brokoliyi bir kase suya koyabilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat bekletmek, brokolinin canlanmasına ve daha canlı bir dokuya sahip olmasına yardımcı olacaktır. Bu pratik yöntem, brokoliyi yeniden canlandırmak için etkili bir yoldur.
Lezzet Bombası: Brokoliden Yapılmış Pizza Tarifi!
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
Fırında Brokoli & Beyaz Peynirli Graten
Evden Yiyelim