Yaz Aylarında Yiyeceklerinizi Güvenli Bir Şekilde Saklayın!

Haberler

Yaz ayları, içimizi ısıtarak hayat enerjimizi yükseltirken, maalesef gıda virüs riskini de beraberinde getiriyor. Ancak gıdaları uygun şekilde saklayarak bu riski en aza indirmek mümkün. Gıda güvenliğiyle gıda güvenliğini korumak, gıda kaynaklı hastalıkları önlemek ve besin değerini sağlamak mümkündür. Özellikle yaz mevsiminde bozulma riski yüksek olan yiyeceklerinizi daha güvenli hale getirecek bazı önemli ipuçlarını sizin için derledik.

Gıda virüsleri genellikle mikroorganizmaların maruz kaldığını ortaya çıkarır. Bu mikroorganizmalar, 4-60°C arasında hızla çoğalabilirler ve sıcak ve nemli havalarda daha fazlasını da verirler. Eğer hava sıcaklığı 32°C’nin üzerindeyse, yiyecekleri sadece bir saat boyunca bekletmek gerekmektedir.

Kaynağınıza Dikkat Edin

Yiyeceklerinizi nereden aldığınıza dikkat edin. Organik ürünlerin popülerliği artsa da, her organik ürünün güvenilir olduğu anlamına gelmez. Bir marketten veya satıcıdan yiyecek satın almadan önce, kaliteli olduklarından ve taze olduğundan emin olun.

Satın Alırken Dikkatli Olun

Bir süpermarkete gittiğinizde, en son taze veya donmuş ürünler alın. Böylece bozulabilir gıdaların alışveriş sepetinizde kalma süresini en aza indirmiş olursunuz. Meyve ve sebzeleri et, kümes hayvanları ve deniz ürünleriyle ayrı tutun. Özellikle bozulabilir gıdaları satın alırken taze ürünleri tercih edin. Yumurtaların çatlak olmadığından ve ambalajının yırtık olmadığından emin olun. Son kullanma tarihi geçmiş olan ürünleri veya kırık şişeleri satın almayın. Sıcak havalarda donmuş veya çabuk bozulan ürünleri satın aldığınızda eve gidince hemen dolaba yerleştirin.

Soğutma İşlemini İhmal Etmeyin

Bozulabilir tüm gıdalar hemen soğutulmalı veya dondurulmalıdır. Oda sıcaklığında iki saatten fazla asla bırakmayın. Herkesin buzdolabı sıcaklığını ayarlama konusunda kararsız kaldığını biliyoruz, buzdolabınızın sıcaklığını 4°C’ye ayarlayarak yiyeceklerinizi güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

En güzelini EvdenYiyelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir